11η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ OTOE και Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

11η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ OTOE και Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, με αφορμή την εκδήλωση της 11ης Συνδιάσκεψης Γυναικών της ΟΤΟΕ, που πραγματοποιήσαμε οι γυναίκες τραπεζοϋπάλληλοι στις 22/11/2018, να θυμίσουμε και να θυμηθούμε όλες και όλοι:

Μία στις δέκα γυναίκες της ΕΕ έχει υποστεί κάποια μορφή βίας από την ηλικία των 15 ετών και άνω, μία στις 20 έχει πέσει θύμα βιασμού. Μία στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί σωματική και/ή σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο, και μία στις 10 γυναίκες δηλώνει ότι βίωσε κάποια μορφή σεξουαλικής βίας από ενήλικα πριν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της.
Η βία είναι σεξουαλική, συναισθηματική ή οικονομική και περιλαμβάνει ακραίες συμπεριφορές, που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν, να ταπεινώσουν, να απομονώσουν, να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν, να εξαναγκάσουν, να βλάψουν ή να τραυματίσουν μια γυναίκα.

Όμως, καμία γυναίκα δεν πρέπει να διαπραγματεύεται τη σωματική της ακεραιότητα, την ψυχική της ισορροπία, την αξιοπρέπειά της. Γιατί η βία δεν είναι έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος. Η βία δεν χωρά δικαιολογίες. Δεν χωρά σιωπή.

Βασιλική Μελέτη

Πρόσφατα Άρθρα

Η Σύγχρονη Παιδεία… το Διαβατήριο του Μέλλοντος

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Σύγχρονη Παιδεία… το Διαβατήριο του Μέλλοντος

Μαζί για τη Νέα Ιωνία που Θέλουμε!

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαζί για τη Νέα Ιωνία που Θέλουμε!

Ας κάνουμε μια συνειδητή επιλογή αυτή τη φορά…

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ας κάνουμε μια συνειδητή επιλογή αυτή τη φορά…