Βασιλική Μελέτη

Βασιλική Μελέτη

Η Βασιλική Μελέτη είναι Οικονομολόγος και ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κ.Π.Ε. Αθηνών, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Με «Άριστα» επίσης έλαβε και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με κατεύθυνση ενδιαφέροντος την «Περιβαλλοντική Φορολογική Μεταρρύθμιση». Μεταπτυχιακές σπουδές έχει ακόμη κάνει και στο Πανεπιστήμιο Marc Bloch του Στρασβούργου, στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων.

Παράλληλα, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ολοκληρώνει τη διδακτορική διατριβή της στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, με αντικείμενο έρευνας τις«Έμφυλες Διακρίσεις στον Τραπεζικό Κλάδο την Εποχή της Κρίσης» και επιστημονικά ενδιαφέροντα τη Φεμινιστική Θεωρία, τη Θεωρία Ισότητας, την Ανθρωπολογία του Κοινωνικού Φύλου και τις Κλασικές και Σύγχρονες Κοινωνιολογικές Θεωρίες. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου έχει εντρυφήσει στη λειτουργία των Εσωτερικών Αγορών Εργασίας, ενώ παράλληλα είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος στο πρωτοβάθμιο (ΣΕΤΑΠ) και δευτεροβάθμιο σωματείο (ΟΤΟΕ) εργαζομένων των Τραπεζών.

Ως ενεργός πολίτης είναι Eπιστημονική σύμβουλος στη δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» του Δήμου Νέας Ιωνίας. Αρθρογραφεί συχνά σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, εφημερίδες, επιχειρηματικά περιοδικά και sites, ενώ, ως ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, αντλεί και μοιράζει γνώσεις σε Επιστημονικές και Κοινωνικές Ημερίδες, Συνέδρια και Σεμινάρια.

Πρόσφατα Άρθρα

Η Σύγχρονη Παιδεία… το Διαβατήριο του Μέλλοντος

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Σύγχρονη Παιδεία… το Διαβατήριο του Μέλλοντος

Μαζί για τη Νέα Ιωνία που Θέλουμε!

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαζί για τη Νέα Ιωνία που Θέλουμε!

Ας κάνουμε μια συνειδητή επιλογή αυτή τη φορά…

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ας κάνουμε μια συνειδητή επιλογή αυτή τη φορά…