Βασιλική Μελέτη

Βασιλική Μελέτη

Η Βασιλική Μελέτη είναι Οικονομολόγος και ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κ.Π.Ε. Αθηνών, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Με «Άριστα» επίσης έλαβε και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με κατεύθυνση ενδιαφέροντος την «Περιβαλλοντική Φορολογική Μεταρρύθμιση». Μεταπτυχιακές σπουδές έχει ακόμη κάνει και στο Πανεπιστήμιο Marc Bloch του Στρασβούργου, στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων.

Παράλληλα, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ολοκληρώνει τη διδακτορική διατριβή της στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, με αντικείμενο έρευνας τις«Έμφυλες Διακρίσεις στον Τραπεζικό Κλάδο την Εποχή της Κρίσης» και επιστημονικά ενδιαφέροντα τη Φεμινιστική Θεωρία, τη Θεωρία Ισότητας, την Ανθρωπολογία του Κοινωνικού Φύλου και τις Κλασικές και Σύγχρονες Κοινωνιολογικές Θεωρίες. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου έχει εντρυφήσει στη λειτουργία των Εσωτερικών Αγορών Εργασίας, ενώ παράλληλα είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος στο πρωτοβάθμιο (ΣΕΤΑΠ) και δευτεροβάθμιο σωματείο (ΟΤΟΕ) εργαζομένων των Τραπεζών.

Αρθρογραφεί συχνά σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, εφημερίδες, επιχειρηματικά περιοδικά και sites, ενώ, ως ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, αντλεί και μοιράζει γνώσεις σε Επιστημονικές και Κοινωνικές Ημερίδες, Συνέδρια και Σεμινάρια.

Πρόσφατα Άρθρα

40ος Αυθεντικός #Μαραθώνιος #Αθήνας

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 40ος Αυθεντικός #Μαραθώνιος #Αθήνας

Το εκλογικό περίπτερο της Αλλαγής για τη Νέα Ιωνία

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκλογικό περίπτερο της Αλλαγής για τη Νέα Ιωνία

Η Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας