Τα παιδιά και η οικογένεια, πρώτες μας προτεραιότητες

Βασικός άξονας του προγράμματος της παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία είναι εκείνες οι πολιτικές που εστιάζουν στο κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια.
✅ Εστιάζουμε στη βελτίωση των υποδομών και των παροχών των ΚΕΒΡΕΦΟ, θα πραγματοποιήσουμε στατικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πόλης μας διότι με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε, έχουμε σχέδιο ριζικής αναβάθμισης των χώρων άθλησης, επενδύουμε σε φωτεινές και ασφαλείς πλατείες, ανεξαιρέτως για όλα τα νεογέννητα του Δήμου θα προσφέρονται δωρεάν πακέτα με βρεφικά είδη για μωρά και μητέρες, ενεργοποιούμε το θεσμό «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων, διοργάνωση χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων εκδηλώσεων κάθε χρόνο, διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από μαθητές των σχολείων μας.
✔️ Αξιοποιούμε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας επενδύοντας στην παιδεία μας με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης όπως διαδραστικούς πίνακες, δωρεάν τεστ ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών, δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθώς επίσης θα υπάρχει ενθάρρυνση όλων των σχολικών μονάδων για ένταξη σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών «Erasmus».
???? Συνδετικός κρίκος της οικογένειας με την κοινωνία είναι η προάσπιση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο. Ο Δήμος θα παρέχει ακόμη και κατ’ οίκον, ψυχολογική υποστήριξη σε συνδημότισσες μας που έχει πέσει θύματα bulling είτε οικογενειακό, είτε κοινωνικό, είτε εργασιακό. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στη ψυχολογική υποστήριξη γυναικών μετά τη γέννα σε περιπτώσεις επιλόχειας κατάθλιψης. Επίσης ως Δήμος θα συνδράμουμε νομικά σε θύματα κάθε μορφής βίας προκειμένου να έχουν υποστήριξη, εφόσον κινηθούν δικαστικά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους.
???? Αυτές είναι οι βασικές μας προτεραιότητες κι αποτελούν δέσμευση απέναντι στους Ιωνιώτες.

Πρόσφατα Άρθρα

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

✨Ευτυχισμένο το 2024!✨

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ✨Ευτυχισμένο το 2024!✨