Μαζί στην Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία

Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη ενεργειακά και οικονομικά συγκυρία. Το κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται ραγδαία και οι δείκτες προεξοφλούν ένα σκληρό χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Στη χώρα μας, παρά τα μέτρα επιδότησης, υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσθετες, γενναίες παρεμβάσεις, όπως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, καθώς και η ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, με θέσπιση 120 δόσεων.
Την ίδια ώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εγκλωβιστεί πανευρωπαικά σε μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της. Για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της εστίασης, χιλιάδες καταστήματα βρίσκονται -μετά και την πανδημία- αντιμέτωπα με πτώχευση και απώλεια θέσεων εργασίας. Ο κίνδυνος όμως είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα λόγω του όγκου των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Από την ομιλία μου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Εκδήλωση «Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών 2023 & οι προτεραιότητες μας για τη Νέα Ιωνία του αύριο» για το χώρο των εμπόρων και της εστίασης στον Δήμο μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Α.Γ.Σ. “ΑΝΑΤΟΛΗ” ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Α.Γ.Σ. “ΑΝΑΤΟΛΗ” ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών 2023

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών 2023

Η χρονιά της «αλλαγής»

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η χρονιά της «αλλαγής»