Μαζί στην Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία

Μαζί στην Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία
Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη ενεργειακά και οικονομικά συγκυρία. Το κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται ραγδαία και οι δείκτες προεξοφλούν ένα σκληρό χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Στη χώρα μας, παρά τα μέτρα επιδότησης, υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσθετες, γενναίες παρεμβάσεις, όπως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, καθώς και η ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, με θέσπιση 120 δόσεων.
Την ίδια ώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εγκλωβιστεί πανευρωπαικά σε μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της. Για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της εστίασης, χιλιάδες καταστήματα βρίσκονται -μετά και την πανδημία- αντιμέτωπα με πτώχευση και απώλεια θέσεων εργασίας. Ο κίνδυνος όμως είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα λόγω του όγκου των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Από την ομιλία μου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Εκδήλωση «Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών 2023 & οι προτεραιότητες μας για τη Νέα Ιωνία του αύριο» για το χώρο των εμπόρων και της εστίασης στον Δήμο μας.

Πρόσφατα Άρθρα

“Έμφυλη Βία: από τη Ρητορική στη Βίαιη Πράξη” – Το νέο βιβλίο της Βασιλικής Μελέτη

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Έμφυλη Βία: από τη Ρητορική στη Βίαιη Πράξη” – Το νέο βιβλίο της Βασιλικής Μελέτη

O Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος