“Καθαριότητα με σεβασμό στο περιβάλλον”, της Βασιλικής Π. Μελέτη

Γράφει η Βασιλική Μελέτη, Δικαστικός – Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ»

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο πολιτισμού κάθε τοπικής κοινωνίας. Με την έννοια αυτή η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος και η ανάγκη να το προστατεύσουμε πρέπει να διαπερνά τις προσπάθειες όλων μας για ποιότητα ζωής. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται. Γι’ αυτό, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα κάθε εφαρμοζόμενης αυτοδιοικητικής πολιτικής και επιβάλλει τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» στους άξονες του προγράμματός της θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες στον Τομέα Καθαριότητα – Πράσινο – Περιβάλλον:

 

  • Απομάκρυνση αμαξοστάσιου απορριμματοφόρων από το γήπεδο του Ικάρου
  • Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και υλοποίηση μεταφόρτωσης με μικρότερα απορριμματοφόρα
  • Διαχωρισμός Τομέα Πρασίνου και Τομέα Καθαριότητας με αυτόνομη χρηματοδότηση  και θεσμοθέτηση διακριτών Αντιδημάρχων
  • Προμήθεια σύγχρονων απορριμματοφόρων σε αντικατάσταση των παλαιότερων ρυπογόνων και προγραμματισμός ορθής λειτουργίας πλυντηρίων κάδων
  • Βελτιστοποίηση χωροθέτησης και υπογειοποίηση κάδων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης
  • Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, πράσινα απορρίμματα / μείωση παραγόμενων απορριμμάτων με ανακύκλωση/ κομποστοποίηση στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης
  • Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και εγκαταστάσεις του Δήμου (ΚΑΠΗ, Σχολεία, Αθλητικά Κέντρα και Κοινωνικές Υποδομές)
  • Απόθεση απορριμμάτων από εμπορικά καταστήματα και γραφεία συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων και να μην δυσχεραίνεται η αποκομιδή
  • Ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών και συμμετοχή των σχολείων σε δράσεις για δημιουργία «πράσινης κουλτούρας».

Προτεραιότητα της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» είναι η εξασφάλιση ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος, η συνεχής μέριμνα για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής και η ανάπλαση των ήδη υπαρχόντων. Συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Αναπτύσσουμε οικολογική συνείδηση, κάνουμε λελογισμένη χρήση των πηγών ενέργειας, εφαρμόζουμε εναλλακτικές μορφές, υιοθετούμε φιλική στάση ζωής προς το περιβάλλον.

Αλλάζουμε νοοτροπία με ρεαλιστικές προτάσεις που θα αναδείξουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας!

Πρόσφατα Άρθρα

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

✨Ευτυχισμένο το 2024!✨

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ✨Ευτυχισμένο το 2024!✨