Και άλλη αστοχία του Δήμου Νέας Ιωνίας σε βάρος των αδέσποτων

Και άλλη αστοχία του Δήμου Νέας Ιωνίας σε βάρος των αδέσποτων

Μέρες που ‘ναι, πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα παρατημένα ζώα στους δρόμους των πόλεων, ζήτημα που ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας μας έξω. Είπαμε και ξαναείπαμε να βάλει το κράτος μια (έστω… άνω) τελεία στο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ανεπιτυχώς.

Όχι ότι ξεχάσαμε τα ανεπαρκή προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων, το ξεπερασμένο νομοθετικό πλαίσιο και την απουσία ευαισθητοποίησης απέναντι στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα. Όχι ότι ξεχάσαμε πως ακόμα και στις καλές εποχές -ενόψει των Ολυμπιακών μας Αγώνων- είχαν διατεθεί κονδύλια για την υλοποίηση προγραμμάτων στείρωσης και τη δημιουργία καταφυγίων με αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου. Κονδύλια που παραδόξως εξαφανίστηκαν και περιέργως διατέθηκαν προς…«ιερότερους» σκοπούς. Δεν περιμέναμε όμως να φτάσει η ώρα που θα ακούγαμε ότι σε εποχή κρίσης διατέθηκαν κρατικά κονδύλια για τα αδέσποτα ζώα και βρέθηκαν δήμοι που… γύρισαν την πλάτη.

Ο δήμος Νέας Ιωνίας απέτυχε να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Δεκεμβρίου 2018 ότι το γεγονός οφείλεται σε «αμέλεια κατάθεσης ενός φακέλου από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια διενέργειας της διαδικασίας…». Λες και είχαμε το περιθώριο να μείνουμε εκτός και πίσω από τα γεγονότα.

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το δήμο μας λοιπόν και στον αντίποδα 107 δήμοι που θα ωφεληθούν συνολικά από το πρόγραμμα. Από το Βόρειο Τομέα εντάχθηκαν οι δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Παπάγου Χολαργού.

Εμείς θα αρκεστούμε, από ό,τι φαίνεται, σε ευχολόγια και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των φιλόζωων και της ΦΕΝΙ που δεν προφταίνουμε τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα σκυλιά και γάτες που αργοπεθαίνουν από φόλες και ατυχήματα στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Μέρες που ‘ναι…

Βασιλική Μελέτη

Πρόσφατα Άρθρα

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

✨Ευτυχισμένο το 2024!✨

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ✨Ευτυχισμένο το 2024!✨