Ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου στο κινηματοθέατρο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι, εκπρόσωποι γονέων και μαθητών και ο γνωστός ηθοποιός και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον Κ. Μπακογιάννη, Νίκος Ορφανός, μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς, με άξονα τα φαινόμενα εκφοβισμού παιδιών στα σχολεία.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η διοργανώτρια της εκδήλωσης, με την ιδιότητα της Εκπαιδευτικού και Υπ. Διδάκτορος Κοινωνικής Πολιτικής, Βασιλική Μελέτη, ο επίσης Εκπαιδευτικός και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κορδάς και η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αντιγόνη Γινοπούλου. Παρεμβάσεις μεταξύ των ομιλιών έκανε ο ηθοποιός και απόφοιτος παιδαγωγικής ψυχολογίας Νίκος Ορφανός, που διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο του Βασίλη Θεοδωρόπουλου, με τίτλο «Το Ημερολόγιο ενός Δειλού», καθηλώνοντας το κοινό με τις αφηγήσεις του.

Στην ομιλία της η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βασιλική Μελέτη αναφέρθηκε στην επιλογή του συγκεκριμένου θέματος λέγοντας: «Η εκδήλωση αυτή είναι για μένα ένας άλλος τρόπος να πεις στην κοινωνία, πως πέρα από το «έχω σχέδιο για να φτιάξω την πόλη», έχω παράλληλα και τρόπο να νοιάζομαι για τα προβλήματα, να συμμετέχω στις αγωνίες, να ψάχνω λύσεις μαζί με όσους θέλουν την πρόοδο και να φέρνω κοντά όσους ζουν το πρόβλημα με εκείνους που κατέχουν τη λύση».

Από τις «εκπλήξεις» της βραδιάς ήταν η παρέμβαση 18χρονου μαθητή και προέδρου 15μελους σε Λύκειο της Ν. Ιωνίας, όταν ανέβηκε στο πάνελ για να καταθέσει τις δικές του μαρτυρίες από σχετικά περιστατικά εκφοβισμών.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι κκ. Κώστας Πανταζής, Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών-Βόρειος Τομέας του ΚΙΝΑΛ, Αλεξάνδρα Σαγρή, Εκπαιδευτικός και Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθηνών-Βόρειος Τομέας του ΚΙΝΑΛ, Ηλίας Κόκκαλης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, Ιωάννης Κατσαγκόλης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη, Στέλλα Αδαμοπούλου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, ενώ το «παρών» έδωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας

Η εκδήλωση πέρασε στο κοινό που την παρακολούθησε, μηνύματα στήριξης της προσπάθειας για καταπολέμηση κάθε μορφής εκφοβισμού και ανάδειξης αξιών που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας για όλους.

Πηγή: https://syneidisi.com & https://xtypos.com

Πρόσφατα Άρθρα

“Έμφυλη Βία: από τη Ρητορική στη Βίαιη Πράξη” – Το νέο βιβλίο της Βασιλικής Μελέτη

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Έμφυλη Βία: από τη Ρητορική στη Βίαιη Πράξη” – Το νέο βιβλίο της Βασιλικής Μελέτη

O Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος