Έμφυλη βία κατά των γυναικών

Έμφυλη βία κατά των γυναικών
#Τοποθέτησή μου στην #Ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πανελλήνιας έρευνας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών «#Έμφυλη_βία κατά των γυναικών και άλλες μορφές διαπροσωπικής βίας στην Ελλάδα (GBV-EL)» στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου #Παστέρ (Hellenic Pasteur Institute):
“Η βία κατά των γυναικών παραμένει μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο σκοτεινός αριθμός 8.409 κακοποιημένων γυναικών μέσα στο 2023 δείχνει τις διαστάσεις που λαμβάνει η μάστιγα. Η μητέρα μας, η αδερφή μας, η φίλη μας που δεν είναι σήμερα εδώ. #Θύματα της πατριαρχικής αντίληψης που κάποιοι ακόμα διατηρούν, θεωρώντας ότι μπορούν να εξουσιάζουν τα σώματα και τις ψυχές των γυναικών. Και έτσι να ερμηνεύουν, αν όχι και να δικαιολογούν τα εγκλήματα των βιαστών, των κακοποιητών, των δολοφόνων. Η δική μας #φωνή να γίνει η δύναμη των γυναικών που φοβούνται να μιλήσουν. Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που οφείλει να λάβει η πολιτεία, να γίνει η έμπρακτη αλληλεγγύη και ασφάλεια τους. Μέσα από την παιδεία αλλά και την εφαρμογή των πολιτικών – νόμων ισότητας θα αγωνιστούμε να εδραιωθεί ο σεβασμός προς τη γυναίκα”.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα και η Διευθύντρια και Πρόεδρος του #ΕΚΚΕ, Καθηγήτρια Βασιλική Γεωργιάδου.

Πρόσφατα Άρθρα

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέδριο “Φύλο και Δίκαιο”

✨Ευτυχισμένο το 2024!✨

Author: Βασιλική Μελέτη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ✨Ευτυχισμένο το 2024!✨